Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedvencekről

Szeretnék egyes dolgokat leírni a kedvencekről, amik fontos dolgok lehetnek egy gazdi számára...:)

Pár dolog, amit most leírok: (valószínűleg már nem írok többet hozzá, de megeshet hogy bővíteni fogok.)

 

A macskák mindig talpra esnek?

Bár igaz, hogy a macskák rendkívül ügyesen irányítják mozgásukat esés közben is, és képesek csaknem mindig lábbal előre leérkezni, azért ez nincs mindig így. A valóság az, hogy viszonylag alacsonyról esve is gyakran szenvednek balesetet, a magasság növelésével ennek valószínűsége sokszorosára nő, ezért ne próbálgassuk.

 

Ha a kutya csóválja a farkát, barátságos?

Nem mindig! A farok csóválása többféle dolgot is jelenthet, ezek közül néhány valóban barátságos közeledést jelez, mások viszont nem. Figyelni kell más jelekre is, a kutya testtartására és arra, hogy éppen milyen tevékenységet végez az állat. A nyugodt kutya lassan vízszintesen vagy kissé leeresztve csóválja a farkát, a magasra emelt farok azt jelzi, hogy a kutya magabiztos. A behúzott farok idegességet vagy óvatosságot jelent, viszont a mereven, kissé leeresztve tartott farok akkor is agressziót jelezhet, ha éppen csóválja gazdája, különösen, ha ez a tartás hátrahúzott fülekkel és leszegett fejjel párosul.

 

Az ivartalanított állatok meghíznak?

Ez nem igaz. A hízás – csakúgy, mint az emberek esetében – a táplálkozással és a testmozgás hiányával kapcsolatos. A kedvencet korának, fizikai állapotának és életmódjának megfelelően kell etetni.

 

A macskák megtaníthatók, hogy pórázon sétáljanak?

alóban meg lehet tanítani, hogy a póráz végén jöjjön mellettünk, egészen addig, amíg a cica nem érez kísértést, hogy felmásszon egy fára, vagy üldözőbe vegyen valami mozgó tárgyat, például egy szél fújta falevelet.

 

Ha a kutya orra hideg, az állat egészséges?

kutya orra hideg, mert megnyalja nyelvével, és a nedvesség párolgása lehűti. Valójában egy csomó olyan betegség van, ami közben az orra hideg marad.

 

Az emberi étel rosszat tesz kedvencünkkel?

Ez néha igaz. Bizonyos élelmiszerek, mint például a csokoládé, a szőlő, a fokhagyma és a hagyma mérgező lehet. Nem szabad olyasmit sem adni a kutyáknak és a macskáknak, ami fűszeres vagy túl zsíros. Mindazonáltal bizonyos élelmiszerek, pl. répa, alma, nyers vagy párolt zöldségek, zsírjától megfosztott hús nyugodtan megosztható kedvenceinkkel. Azért gondoljunk arra, hogy ha az asztalról adunk ételt az állatoknak, azok rá fognak szokni a kéregetésre.

A macska veszélyt jelent a kisbabákra?

Az a félelem, hogy a macska ráfekhet a bölcsőben levő csecsemőre és megfojthatja, annyira elterjedt, hogy sok család megszabadul a macskájától, ha kisbaba születik. Mindazonáltal, megfelelő óvintézkedésekkel a macska nem jelent veszélyt a babára. Ezek közül a legfontosabbak, hogy tartsd távol a cicát a baba alvóhelyétől, sose hagyd őket együtt felügyelet nélkül. A baba megérkezése után is fordítsunk elegendő figyelmet a macskára, hogy ne legyen féltékeny.

 

A kutyák, és a macskák füvet esznek, ha betegek?

Ez nem igaz. Sok kutya és macska azért rágcsál füvet, mert szereti az ízét és az állagát. A legelésző házi kedvencre ügyeljünk, mert a kertben számos olyan növény lehet, ami mérgező hatású, például a rododendronok, a nárciszok és büdöske.

 

A macskának tejet kell adni?Bár a legtöbb macska szereti a tejet, valójában nincs rá szüksége. A felnőtt macskák között sok a laktózérzékeny, az ő esetükben a tej hasmenést okoz.

 

Remélem ezek az információk hasznosak voltak! ;)

 

dog-cat-eat_1306653745.jpg